Λίμνη Ισμαρίδα

Λίμνη Ισμαρίδα Η λίμνη Ισμαρίδα ή Μητρικού βρίσκεται στα νότια του νομού Ροδόπης, ανατολικά της λίμνης Βιστονίδας και σε απόσταση 3 χλμ. από τη θάλασσα. Είναι η μοναδική σε ολόκληρη τη Θράκη η οποία έχει εξ' ολοκλήρου γλυκό νερό ενώ μεγάλο μέρος αυτής καλύπτεται από νούφαρα και στο βορειοανατολικό μέρος απλώνονται εκτεταμένοι καλαμώνες.

Νότια και δυτικά της λίμνης βρίσκονται μια σειρά λιμνοθάλασσες εξαιρετικής οικολογικής σημασίας, οι μεγαλύτερες των οποίων είναι οι: Έλος, Πτελέα, Αλυκή (Μέση), Καρατζά (Αρωγή) και Ξηρολίμνη.
Οι υγροβιότοποι: λιμνοθάλασσες Κεραμωτής, Δέλτα Νέστου, οι παράλιες περιοχές Εράσμιου - Μαγγάνων - Μυρωδάτου - Αβδήρων - Μάνδρας, οι λιμνοθάλασσες Λάφρη και Λαφρούδα, η λίμνη Βιστονίδα, οι λιμνοθάλασσες Ξηρολίμνη - Καρατζά (Αρωγή) - Αλυκή (Μέση) - Πτελέα - Έλος, μαζί με τη λίμνη Ισμαρίδα (Μητρικού) και τις εκβολές του ποταμού Φιλιούρη αποτελούν ένα σύνολο αλληλοεξαρτώμενων υγροτόπων με τέτοια πλούσια χλωρίδα και πανίδα που τους αναδεικνύει σε Διεθνούς Σημασίας βιότοπους.

Ροδόπη
Ελλάδα
Άλλες Κατηγορίες:
 Ταξίδια-Διακοπές » Χειμερινές Αποδράσεις