Βασιλική Λευκάδας

Βασιλική  Λευκάδας Είναι ένα από τα πολυσύχναστα τουριστικά θέρετρα της Λευκάδας. Βρίσκεται στην νότια πλευρά του νησιού, σε μια κατάφυτη περιοχή και απέχει 38 χλμ. από την πρωτεύουσα. Η Βασιλική αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες του νησιού, λόγο του αρμονικού συνδυασμού της πυκνής βλάστησης με την εκτεταμένη αμμουδιά και τα διάφανα νερά.
Διαθέτει μια από τις ωραιότερες παραλίες της Λευκάδας, η οποία έχει αποκτήσει μεγάλη φήμη. Πρόκειται για μια εκτεταμένη αμμουδιά που καταλήγει στον περίφημο κόλπο του Πόντη και είναι από τις καλύτερες παραλίες της μεσογείου για windsurfing. Ο άνεμος που έρχεται από τα ψηλά βουνά και κατεβαίνει προς το κενό της πεδιάδας δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για την άσκηση της ιστιοσανίδας.
Το μικρό λιμάνι της Βασιλικής συνδέεται καθημερινά με την Ιθάκη και τη Κεφαλονιά. Επίσης, από εδώ ξεκινούν τα καΐκια που κάνουν το γύρο του νησιού και πηγαίνουν στην εκπληκτική παραλία Πόρτο Κατσίκι.
Η Βασιλική διακρίνεται για τις τουριστικές υποδομές της. Στην περιοχή λειτουργούν ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες και μπαράκια. Εδώ, μπορεί κανείς να περάσει ήσυχες διακοπές απολαμβάνοντας την ομορφιά της φύσης αλλά και να διασκεδάσει αφού οι ευκαιρίες δεν λείπουν. Για την ιστορία αναφέρουμε ότι οι αρχαιολογικές ανασκαφές στη θέση Χοιροσπηλιά της Ευγήρου, έφεραν στο φως ευρήματα της Παλαιολιθικής και Νεολιθικής Εποχής. Σύμφωνα με την αρχαιολογική υπηρεσία, στην κοιλάδα της Βασιλικής υπάρχουν διάσπαρτα αρχαία οικοδομικά λείψανα που κατά πάσα πιθανότητα ανήκουν στην αρχαία πόλη, αλλά ακόμη δεν έχουν αρχίσει οι συστηματικές ανασκαφές.

Λευκάδα
Ελλάδα
Άλλες Κατηγορίες:
 Ταξίδια-Διακοπές » Καλοκαιρινές διακοπές » Παραλίες