Κόπλα Beach bar

Κόπλα Beach bar Οι ιδιοκτήτες ανέθεσαν στον ιδιοκτήτη Γεώργιο Καββαδά την κατασκευή του κτιρίου. Η επιμήκης παραλία, η κλίμακα της βουνοπλαγιάς και ο δυτικός ορίζοντας οδήγησαν τον αρχιτέκτονα και τους συνεργάτες του στην επιλογή μια γραμμικής λύσης που αντικατοπτρίζει αυτά τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά της φύσης.

Μια φράση είχε κολλήσει στο μυαλό του κυρίου Καββαδά που ερχόταν μαζί με εικόνες μέσα από τις παιδικές του μνήμες. Πάμε να μαζέψουμε κόπλα. Άνθρωποι της Λευκάδας που κατέβαιναν παρέες παρέες στην αμμουδιά μετά την τρικυμία για να μαζέψουν τα κόπλα , όπως ονομάζουν εδώ στο νησί τα ξύλα που ξεβράζει η θάλασσα.

Το ξύλο είναι από τη φύση του ένα στοιχείο εφήμερο και φθαρτό και εμπεριέχει την διάσταση του χρόνου. Παραπέμπει σε αρχέτυπες ανθρώπινες κατασκευές όπως οι ξύλινες καλύβες και τα πρώτα πλοία που εμφανίστηκαν πριν πολλούς αιώνες. Όμως τα κόπλα της αμμουδιάς είναι και ξύλα της θάλασσας που τα σμίλεψε με την γλυπτική των κυμάτων της και τους χάρισε μια ευαίσθητη όμορφη όψη. Το ξύλινο ημιυπαίθριο αναψυκτήριο ΚΟΠΛΑ στέκεται στην παραλία, σε αυτό το τόσο ευαίσθητο όριο ανάμεσα στην στεριά και τη θάλασσα και δημιουργεί την αίσθηση ότι είναι προέκταση των παραπάνω στοιχείων.

Ευαίσθητη επιφάνεια από ξύλινες και στενές λωρίδες. Επιμήκεις, με ελάχιστα κενά μεταξύ τους σαν να αναπνέουν . Σαν μια αρχέτυπη κατασκευή που προσπαθεί να προσαρμοσθεί στις εφήμερες καταστάσεις που προκύπτουν τις ζεστές μέρες και τις μαγικές, ερωτικές νύχτες του καλοκαιριού.

Στο ΚΟΠΛΑ μας υποδέχονται χαμογελαστοί οι ιδιοκτήτες Αννέτα και Τριαντάφυλλος με τους καταπληκτικούς bartenders και DJS τους. Μετά τη ζεστή διαδρομή το ΚΟΠΛΑ είναι η απόλυτη απόλαυση! Παγωμένοι καφέδες, δροσερά αναψυκτικά, υπέροχα κοκτέιλς και χορταστικά club sandwiches μας περιμένουν. Να καθίσουμε σε μία από τις δύο μεγάλες μπάρες ή στα ξύλινα τραπεζάκια ολόγυρα στο ξύλινο δάπεδο και την
πισίνα. Δεν μπορώ να μην παρατηρήσω ότι οι ξύλινες λωρίδες της καρέκλας μου είναι ίδιες με τις λωρίδες της πέργκολας που σκιάζει το χώρο ενώ επιτρέπει στον αέρα να περνάει και να αφήνει την δροσιά του. Η ξύλινη αγκαλιά του ΚΟΠΛΑ μας περιβάλλει φιλόξενα και δροσερά. Όλα είναι υπέροχα εδώ και το αίσθημα των διακοπών φθάνει στο ζενίθ του.

Μπροστά μας απλώνεται η αμμουδιά με τη θάλασσα και στο βάθος το νότιο μέρος της παραλίας, ζωγραφιά άμμου θάλασσας και βράχων, μοιάζει με προέκταση της πισίνας. Ένας μικρός καταρράκτης νερού ξεχύνεται πίσω από τα τραπέζια και χύνεται στο JACUZZI. Έχουμε λοιπόν: υδρομασάζ στο JACUZZI ή πισίνα. Ή μήπως κολύμπι και βουτιές στη θάλασσα, ηλιοθεραπεία στις ξαπλώστρες της αμμουδιάς κάτω από τις ομπρέλες και επιστροφή στο ΚΟΠΛΑ όταν θα έχουν ανέβει τα beats και θα κυκλοφορούν αναρίθμητα σφηνάκια. Γιατί εδώ τα parties αρχίζουν ενωρίς το απόγευμα και τελειώνουν αργά , μετά τα μεσάνυχτα.

Ο ήλιος κατεβαίνει και βάφει το τοπίο με χρυσά χρώματα. Στη συνέχεια αποκτά βαθύ πορτοκαλί χρώμα και ύστερα κατακόκκινος και μεγαλοπρεπής ολοένα πλησιάζει την επιφάνεια της θάλασσας. Απολαμβάνουμε το όμορφο ηλιοβασίλεμα κρατώντας ένα χυμό κοκτέιλ φρέσκων φρούτων, καθισμένοι στην πισίνα του ΚΟΠΛΑ.
Ο ήλιος φωτίζει την θάλασσα τον ουρανό και την λευκή αμμουδιά με χίλιες αποχρώσεις. Κάποιες παρέες έχουν ανεβεί στο παρατηρητήριο του πρώτου ορόφου από την υπαίθρια σκάλα στο βόρειο τμήμα του club.

Από εδώ το ηλιοβασίλεμα είναι ένας πανοραμικός πίνακας ζωγραφικής, ακριβό έργο τέχνης.Ο ήλιος βυθίζεται σιγά σιγά και χάνεται μέσα στην θάλασσα. Όμως το κέφι στο club ΚΟΠΛΑ κάτω από
τους ήχους της μουσικής και μέσα στη ζεστή καλοκαιρινή νύχτα δυναμώνει γιατί οι μέρες των διακοπών είναι λίγες και το ΚΟΠΛΑ στο Κάθισμα της Λευκάδας είναι το ιδανικό μέρος για διασκέδαση.

Ιδιοκτήτης: Τριαντάφυλλος Βλάχος
Tηλέφωνο επικοινωνίας: 0030.2645029411
Email: info@copla.gr

Λευκάδα
Ελλάδα
Άλλες Κατηγορίες:
 Διασκέδαση » Beach Bars