Κως Η Κως, το νησί του Ιπποκράτη, είναι το τρίτο σε μέγεθος νησί των Δωδεκανήσων και βρίσκεται ανάμεσα στην Κάλυμνο και τη Νίσυρο. Η Κως είναι πεδινό νησί με μια χαμηλή οροσειρά, απέραντες αμμουδιές, πεντακάθαρα νερά, πυκνή βλάστηση και πλούσιο αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Το κλίμα της είναι ήπιο και υγιεινό κατά τους περισσότερους μήνες του χρόνου, κάτι που σε συνδυασμό με τη μεγάλη ηλιοφάνεια, τις υπέροχες ακτές και τη γραφικότητά της έχουν αναδείξει το νησί σε διεθνές τουριστικό κέντρο. Ο πληθυσμός της ξεπερνάει τους 20.000 κατοίκους,οι οποίοι κυρίως ασχολούνται με τον τουρισμό, την γεωργία, την κτηνοτροφία και την αλιεία. Στην Κω, το 460 π.Χ γεννήθηκε ο πατέρας της ιατρικής, ο Ιπποκράτης, που ίδρυσε την πρώτη ιατρική σχολή. Μετά από τον θάνατό του οι ντόπιοι έχτισαν το περίφημο Ασκληπιείο(357 π.Χ.) αφιερωμένο στον θεό της ιατρικής Ασκληπιό. Οι ακτές της Κώ αποτελούν σημαντικό βιότοπο της θαλάσσιας χελώνας Caretta-Caretta, ενώ στις νοτιότερες βραχώδεις ακτές του νησιόυ ζούν λίγες μεσογειακές φώκιες. Η Κω έχει έκταση 290 τ.χλμ. και απέχει από τον Πειραιά 219 ν.μ.
Η πόλη της Κω είναι η πρωτεύουσα και το κύριο λιμάνι του νησιού. Βρίσκεται πολύ κοντά στις τουρκικές ακτές και ξανακτίστηκε μετά από τον καταστροφικό σεισμό του 1933. Έχει πολύ πράσινο, λεωφόρους με φοινικόδεντρα, ενώ οι αυλές και τα μπαλκόνια των σπιτιών είναι στολισμένα με κάθε είδους λουλούδια. Στους δρόμους της πόλης αλλά και σε ολόκληρο το νησί κυκλοφορούν δεκάδες ποδήλατα με αναβάτες που χαίρονται το θαυμάσιο τοπίο. Εκτεταμένες αμμουδερές παραλίες απλώνονται δεξιά και αριστερά από το λιμάνι, ενώ μέσα στην πόλη εντύπωση προκαλούν οι διάσπαρτοι αρχαιολογικοί χώροι, το καλοδιατηρημένο κάστρο και τα μνημεία της Τουρκοκρατίας. Σε μικρή απόσταση βρίσκεται ο σημαντικότερος αρχαιολογικός χώρος, το Ασκληπιείο.

Μερικά από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Κω είναι τα εξής:
- Tο Κάστρο Νερατζιά
- Η Καμάρα του Φόρου
- Το Αρχαιολογικό Μουσείο
- Tο Κάστρο
- Ο πλάτανος του Ιπποκράτη
- Tο Ασκληπιείο

ΔιασκέδασηΗ Κως είναι οι δημοφιλής προορισμός των Δωδεκανήσων και η νυχτερινή ζωή είναι υπέροχη. Στην Κω μπορείτε να βρείτε ταβέρνες με ζωντανή μουσική, κινηματογράφο και πολλά bars. Κάποια bars είναι ανοιχτά μέχρι τις 2 τη νύχτα, αλλά υπάρχουν και clubs για όσους λατρεύουν τη διασκέδαση μέχρι το πρωί. Στην πρωτεύουσα του νησιού τα περισσότερα μπαρ είναι συγκεντρωμένα στην οδό Διάκων και στην οδό Ναυκλήρου. Βέβαια, υπάρχουν πολλά και στα πιο τουριστικά μέρη του νησιού. Όπου και να επιλέξετε να διασκεδάσετε η Κως σας υπόσχεται μια νύχτα γεμάτη εκπλήξεις και αναμνήσεις.

Κως χρήσιμες πληροφορίες

Κωδικός: 22420
Ολυμπιακή Αεροπορία: 28331/28332
Λιμεναρχείο: 28507
Αστυνομία: 22222
Δήμος: 28300
Πρώτες Βοήθειες: 22300
ΕΟΤ: 28130

Κως
Ελλάδα
Άλλες Κατηγορίες:
 Ταξίδια-Διακοπές » Προορισμοί
 Ταξίδια-Διακοπές » Καλοκαιρινές διακοπές » Νησιά