Σίφνος

Σίφνος Οι Καμάρες είναι το μεγαλύτερο παραλιακό χωριό και το λιμάνι της Σίφνου από τα τέλη του περασμένου αιώνα. Ο κεντρικός οικισμός απλώνεται στη δεξιά πλευρά της αγκάλης που σχηματίζει ο όρμος των Καμαρών. Εδώ είναι η αποβάθρα του λιμανιού, πρακτορεία πλοίων καταστήματα, παντοπωλεία, εστιατόρια, εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, αγγειοπλαστικής, ενοικιαζόμενα δωμάτια γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων και μοτοποδηλάτων, πρακτορείο εφημερίδων, περίπτερο, ιδιωτικός χώρος κατασκήνωσης (camping) και στις δυτικές παρυφές του οικισμού οι επαύλεις των εύπορων Σιφνιών.
Τους καλοκαιρινούς μήνες η νυχτερινή ζωή συγκεντρώνεται στην Απολλωνία και τις Καμάρες αλλά θα βρείτε νυχτερινά κέντρα που λειτουργούν ως την επιτρεπόμενη ώρα σχεδόν σε όλους τους οικισμούς.
Η Σίφνος που είναι η γενέτειρα πολλών μεγάλων μαγείρων, όπως ο Τσελεμεντές, και ο Μάρκου, έχει γευστικότατη κουζίνα με παραδοσιακά εδέσματα όπως: οι ρεβιθοκεφτέδες η μανούρα, η μυζήθρα, τα αμπελοφάσουλα με σκορδαλιά, τα ρεβίθια στο φούρνο, η καπαροσαλάτα, το ψητό κρέας στο μαστέλο κ.ά. Περιζήτητα επίσης είναι τα σιφναϊκά σπιτικά γλυκά και βουτήματα, όπως: αμυγδαλωτά, μπουρέκια, παστέλι, κουλούρες κ.ά.

Πώς να φθάσετε
Κατά τη θερινή περίοδο το νησί συνδέεται ακτοπλοϊκά με τον Πειραιά και με τα νησιά της γραμμής Μήλου καθημερινά. Η διάρκεια του ταξιδιού με τα παραδοσιακά οχηματαγωγά πλοία της γραμμής είναι πέντε ώρες και με τα υδροπτέρυγα και τα ταχύπλοα καταμαράν δυόμισι έως τρεις ώρες περίπου. Συνδέεται επίσης ακτοπλοϊκά με πολλά νησιά των Κυκλάδων: Πάρο, Νάξο, Μύκονο Τήνο Σύρο, Φολέγανδρο, Ίο Σαντορίνη κ.ά. καθώς και με την Κρήτη απ' ευθείας ή μέσου Μήλου ή πολλές φορές και Σίφνου.
Τα πλησιέστερα στη Σίφνο αεροδρόμια είναι της Μήλου και της Πάρου. Για έκτακτες ανάγκες λειτουργεί οργανωμένο ελικοδρόμιο πλησιόχωρα της μονής της Παναγίας της Βρυσιανής, Ν. των Εξαμπέλων.
Τα δώδεκα χωριά του νησιού συνδέονται μεταξύ τους τακτικά κατά τη θερινή περίοδο με πυκνά δρομολόγια που εκτελούν τα τέσσερα λεωφορεία, ενώ τη συγκοινωνία εξυπηρετούν και δέκα αγοραία (ταξί).

Χρήσιμα Τηλέφωνα

ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΛΗΣΗΣ: 22840
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: 22840 31210
ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ: 22840 33617
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ: 22840 31315

Σίφνος
Ελλάδα
Άλλες Κατηγορίες:
 Ταξίδια-Διακοπές » Προορισμοί