Σκιάθος

Σκιάθος Η πόλη της Σκιάθου είναι ο μοναδικός οικισμός του νησιού, χτισμένος το 1829-1830 στη θέση της αρχαίας πόλης, πάνω σε δύο λόφους που κείτονται στην άκρη της θάλασσας. Είναι κτισμένη στο νοτιοανατολικό άκρο του νησιού σε έναν απάνεμο κόλπο που χωρίζει σε δύο μέρη το νησί Μπούρτζι. Το μεγάλο φυσικό λιμάνι της σημερινής πόλης, ιδανικό από την άποψη του νότιου προσανατολισμού και του σχήματός του, υπήρξε ρυθμιστικό στοιχείο της ζωής του νησιού τόσο κατά τα παλιότερα όσο και κατά τα νεότερα χρόνια. Στη σύγχρονη Σκιάθο, τα σπίτια είναι απλά και μικρά, ως επί το πλείστον διόροφα, αμφιθεατρικά, κτισμένα το ένα πλάι στο άλλο και οι δρόμοι στενοί χωρίς να έχουν μια κανονική διάταξη εκτός από ελάχιστα σημεία της πόλης. Το Μπούρτζι είναι μια μικρή χερσόνησος, η οποία χωρίζει στα δύο το λιμάνι της Σκιάθου και κατά το παρελθόν ήταν φρούριο. Είναι πραγματικά ένας σπάνιος τόπος αναψυχής, κατάφυτο από πεύκα, πάντα δροσερό, με μαγευτική θέα. Κατά τη δημιουργία του ήταν περιτειχισμένο με επάλξεις και πολεμίστρες και δεξιά και αριστερά της πύλης είχε δύο στρογγυλούς πύργους. Το φρούριο καταστράφηκε το 1660 όταν κατάλαβε το νησί ο Ενετός ναύαρχος Φραγκίσκος Μοροζίνι. Μετά την απελευθέρωση, στο Μπούρτζι λειτούργησε το πρώτο λοιμοκαθαρτήριο του νησιού, ενώ το 1906 στο κέντρο της χερσονήσου χτίστηκε δημοτικό σχολείο, δωρεά του Ανδρέα Συγγρού. Στην είσοδό του βρίσκεται από το 1925 η προτομή του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Αξιοθέατα σημεία είναι:
-η εκκλησιά του Αγίου Νικολάου
-το Μπούρτζι
-οι Πλάκες
-Το κοιμητήριο
-η μάντρα στη Μεγάλη Άμμο
-Το σπίτι του Παπαδιαμάντη
Μια βόλτα στην δυτική πλευρά του νησιού, από το κέντρο υγειάς ως τις Πλάκες και στην συνεχεία προς τα κάτω στα ψαράδικα στο Παλιό Λιμάνι. Αυτή είναι η πιο αυθεντική πλευρά της Σκιάθου και τα δρομάκια έχουν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.

Νυχτερινή Ζωή στη Σκιάθο
Οι περισσότεροι επισκέπτες προτιμούν να κάνουν μια βόλτα στα μπαράκια της πόλης, παρά να περάσουν το βράδυ τους μόνο σε ένα. Στην πόλη της Σκιάθου υπάρχουν δύο πόλοι έλξης για τους night lovers. Ο ένας βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του οικισμού, μετά τη μαρίνα, μπροστά στο λιμάνι, στο δρόμο προς το αεροδρόμιο. Είναι στέκι της νεολαίας, που πίνει και χορεύει μέσα και έξω από το διάσημο Remezzo bar ή σε άλλα της περιοχής. Η δεύτερη ζωντανή περιοχή είναι στην παλιά πόλη, στην πλατεία των Τριών Ιεραρχών, στην Οδό Παπαδιαμάντη και στο δυτικό τμήμα του λιμανιού. Υπάρχουν mainstream clubs όπως το Admiral Benbow, καθώς και πιο εκλεπτυσμένα όπως ο Κένταυρος, που θα ακούσετε jazz και rock μουσική. Στην περιοχή αυτή υπάρχουν και πολλές καφετέριες, όπως η Όαση, με γιγαντοοθόνες για να παρακολουθήσετε την αγαπημένη σας ομάδα σε κάθε είδους άθλημα. Αν θέλετε μια καθαρά ελληνική βραδιά, με μπουζούκια, θα βρείτε κέντρα και θα περάσετε μια αξέχαστη νύχτα με απίστευτο κέφι, χορό και τραγούδι!Αν πάλι προτιμάτε πιο ήσυχα μέρη μακριά από το κέντρο της πόλης επισκεφτείτε κάποιο μπαρ στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού και θα χαλαρώσετε πίνοντας κοκτέιλ, υπό τους ήχους απαλής μουσικής, σε ένα παραδοσιακό ελληνικό περιβάλλον.

Πως να πάτε:
Αεροπορικώς:
H Σκιάθος διαθέτει ένα σύγχρονο και ασφαλές αεροδρόμιο. Όλο το χρόνο υπάρχει αεροπορική σύνδεση της Σκιάθου με την Αθήνα. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μπορεί κανείς να φτάσει στη Σκιάθου από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου εύκολα, με συνδυασμό πτήσεων. Όμως η Σκιάθος συνδέεται απ' ευθείας αεροπορικά με πτήσεις τσάρτερ με 'Αμστερνταμ, Βιέννη, Κοπενγχάγη, Μιλάνο, Βερολίνο, Βελιγράδι, Γκετεμποργκ, Ζυρίχη, Μάντσεστερ, Λονδίνο, Μόναχο, Όσλο, Ντύσελντορφ, Στάβανγκερ, Στοκχόλμη, Στουγγάρδη, Τροντχαιμ και Φρανκφούρτη.

Με καράβι:
H Σκιάθος συνδέεται ακτοπλοϊκώς με τα ακόλουθα λιμάνια: Βόλος, Αλόννησος, Γλώσσα Σκοπέλου, Σύρος, Θήρα, Σκόπελος, Άγιος Κωνσταντίνος, Πάρος, Ηράκλειο, Τήνος, Νάξος και Θεσσαλονίκη
H Σκιάθος συνδέεται με δελφίνι με τα ακόλουθα λιμάνια:
Aγ. Κωνσταντίνος, Βόλος, Θεσσαλονίκη, Νησί Τρικέρων, Αλόννησος, Γλώσσα (Σκόπελος), Τρικέρι (Πήλιο) και Σκόπελος

Σκιάθος
Ελλάδα
Άλλες Κατηγορίες:
 Ταξίδια-Διακοπές » Προορισμοί