Σπέτσες

Σπέτσες Οι Σπέτσες, νησί αρχοντικό και κοσμοπολίτικο, είναι ένας από τους συνήθεις προορισμούς για τις αποδράσεις του Σαββατοκύριακου αλλά και τις καλοκαιρινές διακοπές. Το νησί ενθουσιάζει με τα καταπράσινα πευκόφυτα τοπία και τα υπέροχα κρυστάλλινα νερά. O ιστορικός χαρακτήρας των Σπετσών κάνει την παρουσία του αισθητή με αντιπροσωπευτικά δείγματα σε κάθε γωνιά τους. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι σημαντικοί άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, Έλληνες και ξένοι, αγάπησαν, έζησαν και εμπνεύστηκαν από τις Σπέτσες, συμβάλλοντας στην πνευματική και πολιτιστική τους άνθιση. Ανθρωποι φιλόξενοι περιμένουν να ξεναγήσουν τον επισκέπτη στις ιστορικές, πολιτιστικές και φυσικές ομορφιές του νησιού και να του προσφέρουν φρεσκότατα ψάρια και ό,τι διαθέτει το νησί. Η αίσθηση του χρόνου χάνεται στο πανέμορφο νησί των Σπετσών.

Διασκέδαση
Oι Σπέτσες είναι από τα πιο ζωντανά νησιά του Aργοσαρωνικού. Πέρα από τα διάφορα extreme sports, όπως η πεζοπορία και η ποδηλασία στα πευκόφυτα δάση του νησιού, η νυχτερινή διασκέδαση των Σπετσών έχει αποκτήσει τη δική της ιδιαίτερη φήμη τα τελευταία χρόνια. Oι επισκέπτες έχουν πολλές επιλογές σε μπαρ και κλαμπ κυρίως στο Παλιό Λιμάνι και στη Nτάπια, την «έδρα» της νυχτερινής ζωής.


Πως να πάτε
Με πλοίο: Από την Κόστα μπορείτε να φτάσετε στις Σπέτσες με :
Το φέρρυ - μπόουτ που εκτελεί τέσσερα δρομολόγια ημερησίως όλο το χρόνο (7.15 - 10.00 - 13.00 - 16.30, από Σπέτσες και 8.00 - 10.30 - 13.20 - 17.00, από Κόστα).
Η διαδρομή από Πειραιά είναι 4.30 ώρες και το πλοίο περνά από όλα τα νησιά του Σαρωνικού Κόλπου. Το ταξίδι από Πειραιά με "Ιπτάμενα Δελφίνια" διαρκεί 2 ώρες.

HELLAS FLYING DOLPHINS:
Τηλέφωνο κρατήσεων 210 4199000
Πρακτορείο Σπετσών 22980 73141-2
SARONIC DOLPHINS:
Τηλέφωνο κρατήσεων 210 4224777
Πρακτορείο Σπετσών 22980 72107

Με αυτοκίνητο: Όσοι ταξιδεύουν από την Αθήνα (180 χλμ) και γενικά την κεντρική και Βόρειο Ελλάδα, θα πρέπει να περάσουν τον Ισθμό της Κορίνθου, να ακολουθήσουν τη διαδρομή προς Επίδαυρο, να περάσουν από Κρανίδι και Πόρτο - Χέλι και να φτάσουν στην περιοχή της χερσονήσου της Ερμιονίδος που λέγεται Κόστα και είναι απέναντι από τις Σπέτσες. Στη διαδρομή αυτή υπάρχει τακτική υπεραστική συγκοινωνία από την Αθήνα.
Πληροφορίες στο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων Λ. Κηφισού 100, τηλ. 210 5134588.
ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ:
Η κυκλοφορία των Ι.Χ. οχημάτων απαγορεύεται στις Σπέτσες και τα υπόλοιπα οχήματα συμπεριλαμβανομένων και των δικύκλων, υπόκεινται σε ειδικές ρυθμίσεις του Δήμου Σπετσών και της Νομαρχίας Πειραιά, που καλό θα είναι να πληροφορείσθε έγκαιρα.

Σπέτσες
Ελλάδα
Άλλες Κατηγορίες:
 Ταξίδια-Διακοπές » Προορισμοί