Χαλκιδική

Χαλκιδική Ο νομός της Χαλκιδικής απαρτίζεται από τρεις χερσονήσους:την Κασσάνδρα, την Σιθωνία και το Αθως.Πόλος έλξης σημαντικού αριθμού τουριστών, η Χαλκιδική έχει να επιδείξει μοναδική φύση, με απόμερους κολπίσκους, καθαρότατη θάλασσα, όμορφα νησάκια και χωριά με αξιόλογη παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Συνδυάζει βουνό και θάλασσα, γαλήνη και έντονη νυχτερινή διασκέδαση, αρχαία ιστορία και σύγχρονη ζωή. Κάθε πόλη έχει τη δική της ιστορία και τη δική της πατρογονική δόξα.Η τουριστική οργάνωση της Χαλκιδικής βρίσκεται σε υψήλο σημείο, με πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα, διαμερίσματα και δωμάτια , κάμπινγκ και διασκέδαση. Παρά το μεγάλο αριθμό τουριστών, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει όλα τα είδη τουρισμού. Κοσμικές πλαζ και παραλίες που περιμένουν να τις ανακαλύψετε. Ο ήλιος, η θάλασσα και οι φυσικές ομορφιές συνδιάζονται αρμονικά στη χερσόνησο της Χαλκιδικής στα νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης.
Το οδικό δίκτυο του νομού, που συνεχώς βελτιώνεται, είναι ικανό να σας οδηγήσει σε όλη τη Χαλκιδική, τόσο στα παράλια όσο και στα μεσόγεια.Στις θαυμάσιες ακρογιαλιές, όπου τα θαυμάσια σπορ γίνονται απόλαυση, και στην αναπτυγμένη γενικά οργάνωση, προσθέστε τους αρχαιολογικούς θησαυρούς και τα ιστορικά μνημεία.

Η Χαλκιδική είναι γνωστή καλύτερα για τις μακριές αμμώδεις παραλίες, τους γοητευτικούς μικρούς λιμένες, τα παραθαλάσσια θέρετρα και τις πολυάριθμες αρχαιολογικές περιοχές της.
Η Κασσάνδρα αναπτύσσεται πολύ στον τομέα του τουρισμού, που προσελκύει χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο κάθε χρόνο. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, συστήνουμε να επισκέπτεστε αρχικά μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες της Κασσάνδρας. Μερικές από αυτές τις όμορφες παραλίες μπορούν να βρεθούν στην Καλλιθέα, Πευκοχώρι, Πολύχρονο, Χανιώτη, Νέα Σκιώνη και Νέα Φώκαια.

Διασκέδαση
Στην Χαλκιδική οι δυνατότητες διασκέδαση είναι ατελείωτες, ξεκινώντας από τα αμέτρητα cafe-bar δίπλα σε ονειρικές παραλίες. Eκεί μπορείτε να απολαύσετε δροσιστικά κοκτέιλ, σαλάτες εποχής αλλά και πολλά ακόμη εδέσματα από την διεθνή και παραδοσιακή κουζίνα. Η συνέχεια θα δοθεί σε ένα από τα πολλά club με mainstream μουσική αλλά και στα γνωστά κέντρα διασκέδασης με ζωντανή ελληνική μουσική που φιλοξενούν διάσημους καλλιτέχνες του χώρου.

Πως να πάτε στη Χαλκιδική
Για να πάτε στη Χαλκιδική με αεροπλάνο,το κοντινότερο αεροδρόμιο είναι αυτό της θεσσαλονίκης. Απο εκεί μπορείτε να κατεβείτε σε οποιοδήποτε χωριό και ξενοδοχειακό κατάλυμα θέλετε με το αυτοκίνητο σας ή ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, taxi, λεωφορείο του ΚΤΕΛ Χαλκιδικής αλλά και μεταφορές που γίνονται επιμέρους απο τα ξενοδοχεία.
Με πλοίοΚοντινότερο λιμάνι με συνεχής δρομολόγια πλοίων είναι αυτό της Θεσσαλονίκης αλλά και της Καβάλας.
Δεν υπάρχουν δρομολογεία πλοίων για περιοχές της Χαλκιδικής.
Με τρένο.Η Χαλκιδική δεν έχει σιδηροδρομικό δίκτυο. Ο κοντινότερος σιδηροδρομικός σταθμός βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Αν αποφασίσετε να έρθετε με τρένο , θα πρέπει να φτάσετε στη θεσσαλονίκη απο κει να μεταβείτε σε όποιο σημείο της Χαλκιδικής θέλετε με ΚΤΕΛ ή Taxi.

Χαλκιδική
Ελλάδα
Άλλες Κατηγορίες:
 Ταξίδια-Διακοπές » Προορισμοί