Χανιά

Χανιά Η περιοχή των Χανίων, λόγω της φυσικής ομορφιάς και της ποικιλίας αξιοθεάτων, προσελκύει πολλούς τουρίστες απ' όλο τον κόσμο. Η πόλη δέχεται και επισκέπτες που ενδιαφέρονται για οικονομικές δραστηριότητες στην περιοχή, αλλά και επιστήμονες και εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται για τα ιστορικά αρχεία, ιστορικά μνημεία και μουσεία ή ενδιαφέρονται να επισκεφτούν το Πολυτεχνείο Κρήτης, το οποίο είναι ένα σημαντικό ερευνητικό κέντρο.
Στην πόλη υπάρχουν ποικίλες επιλογές για φαγητό, από ειδυλλιακές γραφικές ταβέρνες, (σε αυλή με κήπο συχνά ανάμεσα στα χαλάσματα παλιών αρχοντικών), μέχρι το απλό καφενείο του χωριού (με καλό, σπιτικό φαγητό σε απίστευτα χαμηλές τιμές). Επίσης μπορείτε να παραγγείλετε σε πακέτο φαγητό όλων των ειδών ή να δοκιμάσετε τα φαγητά των καφενείων στην παλιά Δημοτική Αγορά, που προσφέρουν βραστό κρέας, ψάρι με τις ανάλογες σούπες.
Όσο για τη βραδινή διασκέδαση, οι επιλογές οι υπάρχουν είναι απεριόριστες και είναι πολύ δύσκολο να εξαντληθούν! Η παλιά πόλη είναι γεμάτη με μικρά και μεγάλα μπαρ, όλα με πολύ ωραίους χώρους και πολύ καλή μουσική. Δεν είναι και εύκολο να ξεχωρίσεις ποιό είναι το καλύτερο και έτσι είναι σύνηθες φαινόμενο οι παρέες να περνάνε από τρία και τέσσερα μπαρ κάθε βράδυ. Μετά τα μεσάνυχτα πάντως η διασκέδαση συνεχίζεται σε μεγάλες ντίσκο, στα παράλια δυτικά από τα Χανιά.
Η πόλη των Χανίων μπορεί να αποτελέσει το σημείο εκκίνησης, στην γνωριμία σας με το νομό. Τα γραφικά παραλιακά αλλά και ορεινά χωριουδάκια τα οποία έχουν τον δικό τους τρόπο ζωής μακριά απο το θόρυβο των πόλεων, το πολύ γνωστό Φαράγγι της Σαμαριάς, τα Λευκά όρη της Κρήτης, οι απότομες παραλίες του Λυβικού πελάγους και οι παρθένες - πεντακάθαρες αμμώδης παραλίες της δυτικής Κρήτης συνθέτουν αυτό το υπέροχο νησί. Ενα νησί με άγρια, φυσική ομορφιά, λουσμένο στον ήλιο και τη θάλασσα προσελκύει τον επισκέπτη απο την πρώτη στιγμή που δεν χορταίνει με μία επίσκεψη.
Οι πιο κοντινές και ευκολοπρόσιτες παραλίες από την πόλη των Χανίων είναι αυτές των Αγίων Αποστόλων(η αλλιώς χρυσή ακτή), της Αγίας Μαρίνας και του Πλατανιά, με τη σειρά όπως τις συναντάμε φεύγοντας από τα Χανιά. Οι παραλίες αυτές βρίσκονται στον δρόμο προς τον Κίσσαμο και κανείς μπορεί να τις επισκευθεί είτε χρησιμοποιώντας υπεραστικό λεωφορείο, είτε με αμάξι. Οι εν λόγω παραλίες δεν προτείνονται τόσο για τη φυσική ομορφιά τους, όσο για το πλήθος κόσμου που συρρέει σ'αυτές, ειδικά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο - καθώς απέχουν μόνο 5-15 km από την πόλη των Χανίων. Σε αυτές τις παραλίες μπορεί να ασχοληθεί κανείς με θαλάσσια σπορ ή να χαλαρώσει και να απολαύσει τον ελληνικό ήλιο και την αμμώδη παραλία σε κάποιο από τα πολλά beach bars. Απέναντι από τον Πλατανιά υπάρχει ένα μικρό νησάκι, αυτό των Αγίων Θεοδώρων. Το νησάκι αυτό αποτελεί Εθνικό δρυμό, αφού πάνω του κατοικεί ο κρητικός αίγαγρος, αλλιώς γνωστός και ως "κρί-κρί". Για το λόγο αυτό απαγορεύεται και η πρόσβαση στο νησί των Αγίων Θεοδώρων.

Πως να πάτε Στα Χανιά μπορεί να φθάσει κανείς με αεροπλάνο μέσω του αεροδρομίων Χανίων με πολλές καθημερινές πτήσεις. Η πτήση διαρκεί 35 λεπτά.
Εναλλακτικά, με πλοίο στο λιμάνι των Χανίων που συνδέεται με καθημερινά δρομολόγια με τον Πειραιά. Μπορείτε να δείτε τα δρομολόγια της Blue Star Ferries και της ΑΝΕΚ. Η διάρκεια του ταξιδιού με πλοίο στη σύνδεση με Πειραιά είναι περίπου 10 ώρες.
Για να μετακινηθεί κανείς εντός ή εκτός του νομού Χανίων μπορεί να χρησιμοποιήσει αστικά ή υπεραστικά λεωφορεία αντίστοιχα με καθημερινά δρομολόγια από το ΚΤΕΛ Χανίων Ρεθύμνης. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιήσει taxi ή ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες.

Χανιά
Ελλάδα
Άλλες Κατηγορίες:
 Ταξίδια-Διακοπές » Προορισμοί